Uncategorized

101 Ruža ili 101 Roses poklon koji govori više od reči

101 Ruža U Kutiji

101 Ruža ili 101 Roses jedan od najpopularnijih poklona

Dragi čitaoci, u ovom članku ćemo razgovarati o jednoj od najlepših i najomiljenijih vrsta cveća – ružama. Konkretno, obratićemo pažnju na buket 101 ruža, kao jedan od najimpresivnijih načina da nekome pokažete svoju ljubav i poštovanje.

U nastavku, saznajte više o istoriji ruža, kako odabrati pravu boju ruža i kako napraviti predivan buket od 101 ruže.

Istorija ruža

Ruže su kroz istoriju bile simbol ljubavi, strasti, romantike, lepote i još mnogo toga. Postoje zapisi o uzgoju ruža još iz antičkog doba, a tokom vekova su postale popularne širom sveta. U nekim kulturama, ruže su smatrane simbolom božanske ljubavi, dok su u drugim kulturama bile simbolom borbe i političke moći.

Odabir boje ruža

101 ruža značenje

Ruže dolaze u mnogim različitim bojama, a svaka boja ima svoje značenje. Crvene ruže su simbol ljubavi i strasti, ružičaste ruže su simbol gracioznosti i elegancije, bele ruže su simbol čistoće i nevinosti, žute ruže su simbol prijateljstva i radosti, a narandžaste ruže su simbol živosti i entuzijazma. Kada birate boju ruža, važno je razmotriti kontekst i značenje koje želite da prenesete.

Kako napraviti buket od 101 ruže

Napraviti buket od 101 ruže je predivan način da izrazite svoju ljubav i poštovanje. Evo koraka koje treba slediti:

 1. Kupite 101 ružu iste boje. Možete ih kupiti u cvećari ili na tržnici cveća.

 2. Pripremite vazu koja će biti dovoljno velika da primi 101 ružu. Vaza treba biti čista i napunjena vodom.

 3. Uklonite donje listove sa ruža i napravite dijagonalni rez na dnu svake stabljike. Ovo će pomoći da se ruže bolje upiju vodu.

 4. Postavite prvu ružu u sredinu vaze. Dodajte još 18 ruža oko nje, tako da formiraju krug. Ovo će biti centar vašeg buketa.

 5. Dodajte još 42 ruže oko ovog centra, formirajući drugi krug.

 6. Konačno, dodajte još 40 ruža oko drugog kruga, formirajući poslednji krug. Ovaj poslednji krug će ujedno i zatvoriti buket.

 7. Prilagodite cvetove po potrebi

   

Pogledajte video kako napraviti buket od 101 ruže koji je moguće primeniti cak i na početnike u poslu cvećara

 

Kada ste završili sa aranžiranjem svih 101 ruže, preostaje vam samo da prilagodite buket po potrebi. Možete dodati zelene grančice ili druge cveće, kao što su ljiljani ili hrizanteme, kako biste buket učinili još privlačnijim.

Ukoliko ne znate kako da održavate ovako veliki buket, evo nekoliko saveta za to:

 1. Držite buket u vazi sa svežom vodom, koju menjajte svaki dan.
 2. Održavajte buket u hladnom i tamnom prostoru, kako biste sprečili da ruže prebrzo uvenu.
 3. Izbegavajte da stavljate buket na direktnu sunčevu svetlost, kako biste sprečili da se listovi i cvetovi osuše.
 4. Ukoliko primetite da su neke od ruža počele da vene, uklonite ih iz buketa kako biste sprečili da se ostatak buketa zarazi i počne da vene.

101 ruža kao poklon

101 ruža je neverovatan način da izrazite svoju ljubav i poštovanje nekome ko vam je drag. Ovaj buket predstavlja ultimativni poklon za Dan zaljubljenih, godišnjice ili bilo koju drugu priliku koju želite da učinite nezaboravnom.

Možete se odlučiti za crvene ruže, ako želite da pokažete ljubav i strast, ili za druge boje, u zavisnosti od konteksta i značenja koje želite da prenesete. U svakom slučaju, 101 ruža je siguran način da izrazite svoja najdublja osećanja prema nekome.

Zaključak

Ruže su simbol lepote i ljubavi, a 101 ruža predstavlja ultimativni način da izrazite svoje najdublje osećaje prema nekome. Kada birate boju ruža, važno je razmotriti značenje koje želite da prenesete. Prilikom pravljenja buketa od 101 ruže, važno je voditi računa o održavanju i prilagoditi buket po potrebi. Na kraju, 101 ruža je neverovatan poklon koji će svakoga ostaviti bez daha.

Pročitajte više na našem blogu.

Povratak na listu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *