Saksijsko Cveće

Drvo Novca simbol bogatstva i sreće

drvo novca

Drvo novca, poznato i kao Crassula ovata, je predivna biljka koja je vrlo popularna u mnogim domovima i kancelarijama.

Ova biljka ima karakteristične listove koji su debeli i mesnati, a u obliku su srca. Listovi su boje tamnozelene i imaju crvenkaste ivice koje su veoma dekorativne.

Kada se drvo novca pravilno održava, može dugo da živi i raste do nekoliko metara visine. Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje i ne zahteva mnogo pažnje.

Dobre strane drva novca uključuju to što je ova biljka prilično lako održavati, a takođe se smatra i simbolom sreće i bogatstva u kineskoj kulturi.

Odlično kod ove biljke je to što može da raste u različitim uslovima. Ova biljka može da raste u sunčanim ili polusenovitim uslovima i nije potrebno mnogo zalivanja. Takođe, drvo novca je veoma otporno na bolesti i štetočine, pa neće zahtevati mnogo hemijskih tretmana.

Loša strana ove biljke je to što ako se previše zaliva može doći do truljenja korena, a ako se drži na suvom mestu, može se desiti da se listovi osuše. Takođe, ako je drvo novca izloženo direktnom sunčevom svetlu, mogu se pojaviti opekotine na listovima.

Za održavanje drvo novca biljke potrebno je da se zaliva jednom do dva puta nedeljno. Zemlja u saksiji treba da bude vlažna, ali ne previše mokra. Biljku je najbolje držati na svetlom mestu, ali ne izloženu direktnom sunčevom svetlu. Takođe, može se hraniti jednom mesečno sa tečnim đubrivom za kaktuse i sukulente.

Ukratko, drvo novca je predivna i jednostavna biljka za održavanje. Potrebno joj je malo pažnje i ljubavi kako bi rasla i cvetala. Ako se pravilno održava, ova biljka će uneti toplinu i prijatnu atmosferu u vaš dom ili kancelariju.

Povratak na listu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *