Cvecarstvo

Kako oživeti buket cveća.

buket cveća

Buket cveća isporučenog pravo na vaša vrata je divno iznenađenje! Međutim, ništa ne može uništiti iznenađenje brže nego saznati da je cveće već uvenulo. Može se desiti veoma lako kada se cveće iseče! Ali ne uzrujavajte se – postoje neke stvari koje možete da uradite kada je reč o održavanju rezanog cveća svežim. Važno je da znate da vaše cveće umire od trenutka kada je isečeno, tako da ne možete ništa učiniti da sveže rezano cveće traje večno.

Takav je život! Zato nemojte da se rastužite ako primetite da vaše cveće umire. Trik je znati kako se brinuti za sveže rezano cveće da biste dobili najbolji i najduži život koji možete od njega. Kada je reč o preranoj smrti cveta, krivac je obično nedostatak vode – ali postoji mnogo drugih hakova koji idu za držanje rezanog cveća svežim. Da biste oživeli neke uvenule cvetove ili sprečili uvenuće, probajte jedan od sledećih trikova!  

Kako se brinuti za sveže rezano cveće uklonite stabljike: Ako se dno stabljike osuši, neće biti načina da cvet popije svu vodu i hranjive tvari koje su mu potrebne, i vaše cveće će brzo uvenuti. Dakle, prva stvar koju treba da probate ako vaše cveće počne da odumire je da uzmete oštar nož ili makaze i odsečete centimetar od dna, pod uglom od 45 stepeni. Na taj način cveće ima vodu koju upija kroz stabljiku. Koristite toplu vodu: Umesto hladne vode, koristite mlaku vodu.

To pomaže da se otvori kljun da bi se osiguralo da se voda apsorbuje, jer se topla voda brže kreće uzduž stabljike i pomaže da se otklone sve blokade koje sprečavaju da se voda apsorbuje. Samo budite sigurni da voda nije vrela; Lepa mlaka temperatura je ono što će pomoći da vaše cveće bude sveže. Nahranite cveće: Cveće takođe treba hranjive tvari, zato mu dajte hranu za cveće! Ako ste ikada kupili cveće i pronašli malI paket praha zajedno s njima, to je hrana za cveće.

Paket im daje hranjive sastojke koji su mu potrebni da ostane živo i sveže. Nema potrebe da se brinete ako vaše cveće nije stiglo sa prethodno upakovanom hranom za cveće. Potrebna su vam samo tri jednostavna sastojka u domaćinstvu: šećer, limunov sok i kap belila. Svaki od sastojaka je ključ za proces hranjenja cveća: šećer je prava hrana za cvet, limunov sok smanjuje PH vode koja pomaže da stabljika apsorbuje hranu, a izbeljivač sprečava rast bakterija.

Jedna kašičica ulazi u litru vode, tako da nije mnogo za buket cveća. Strpljenje, strpljenje, strpljenje: pustite buket cveća da pije vodu i apsorbuje hranjive sastojke koji su mu nedostajali. Lepoti treba vremena! Pre nego što to saznate, da li se vaše cveće vratilo u život i ponovo izgleda sveže možda ćete morati da ponovite ovaj proces nekoliko puta da biste dobili ono što želite. Sada kada znate kako da se brinete za sveže rezano cveće, – sreća je zagarantovana!

Povratak na listu

Slični Članci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *