Cvecarstvo

Lepša strana svakodnevnice

dostava-cveca

Postoje neke stvari koje nam ulepšavaju svakodnevnicu. Stvari o kojima ne razmišljamo previše a tu su, oko nas.

Cveće je bez dileme nešto što nam ulepšava dan. Lepša polovina uživa u šarenilu boja, dekoraciji i mirisu. U pitanju je poklon koji je gotovo idealan za svaku priliku i nešto što će ukrasiti svaki prostor u kom se nalazi.

Gotovo da ne postoji neko ko u životu barem nekoliko puta svojoj lepšoj polovini nije poklonio buket cveća. Mnogi se i dalje sa osmehom na licu sećaju prvih ljubavi i prvih poklona koje su posvetili svojoj dragoj. Neki kažu da pamte i izgled i miris tog buketa.

Pogotovo dame koje su cveće dobile od sebi dragih, da ne kažemo najdražih muškaraca. Zato krenimo na malu, kratku lekciju o buketima. Obećavamo, nećemo dužiti. Buket je reč koja najprostije rečeno označava aranžman cveća. Izbor cveća je raznolik, a danas se prave razne kombinacije. To u najvećoj meri zavisi od maštovitosti dame ili muškarca koji isti priprema. Danas postoje tradicionalni buketi ruža ali i kombinacije sa krajnje retkim, egzotičnim cvećem.

Tako da pored ruža postoje buketi orhideja, kala, alpinija, ali i raznoraznog rezanog cveća. Sa ovim poklonom možete da iskažete mnoga osećanja. Ljubav, prijateljstvo, divljenje ili neku potpuno drugu simboliku poznatu Vama dragoj osobi I Vama lično. Ukoliko dragoj osobi poklonite buket, gotovo da nema šanse da pogrešite sa izborom poklona. Sama reč potiče od starofrancuskog izraza koji doslovno preveden znači “nakupnina drveća”.

Izraz se odnosio na čin venčanja i uređeno cveće koje je nevesta nosila. S obzirom da bi mladi bilo pomalo pomalo teško da sa sobom nosi skup drveća, izraz je malo preformulisan i preveden glasi “mala gomila uređenog cveća”. Reč buket se može odnositi i na sam miris cveća, ali i drugih kombinacija mirisa poput vina i parfema.
Prednost modernih tehnologija i savremenog načina života je to što ste klikom udaljeni od naručivanja poklona vama dragoj osobi.

Mnoge cvećare danas imaju online sajt, gde možete izabrati i poručiti buket ili bilo koje drugo cveće I kombinaciju cveća po vašoj želji i izboru. Sve se do detalja može ugovoriti korišćenjem Viber, WhatsApp i drugih aplikacija za komunikaciju. Naravno, uvek možete lično otići i u cvećari sami izabrati ono što je blisko vašem srcu. Nekada je dovoljno da samo kažete namenu poklona a dame zaposlene u cvećari već imaju predstavu kako bi buket mogao da izgleda.

Povratak na listu

Slični Članci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *