Cvecarstvo

Svaki je cvet svet za sebe

cvet

Svet cveća,najlepši svet je cvet

Sremske Novine
Sreda,8.avgust 2012

Svaki je cvet svet za sebe
Za Sanju Jagodic, mušterija je uvek u pravu.Ne otuda što od nje treba zaraditi,nego zato što svaki cvet predstavlja ogledalo duha.Sa tudim emocijama se nije igrati i moj posao nije da nekog ubedujem u ispravnost sopstvenog stava, nego da širom otvorenih ociju pogledam u srce klijenata.Cvece nije korov koji se tek tako pocupa.Jedan cvet je jedan svet.Tajan,zatvoren,skriven za one koji i ne treba da razumeju zasto se poklanja.


U svom radu nastojim da pokažem mušterijama da boje,oblik i kombinacija cveća nemaju stalni i jedinstveni smisao.Niti crvena ruža sama po sebi predstavlja ljubav,niti žuta simboliše ljubomoru.

Svaki cvet je lep i ima sopstvenu magiju koja se ne doživljava na isti nacin.Cesto ima i neodlučnih mušterija koje po pravilu aranžiranje prepuštaju meni.I ako ostavljam mogućnost da korigujem svoj rad,do sada nisam imala pritužbi objašnjava, Sanja.

Kreativnost predstavlja najvažniji preduslov kvalitetnog bavljenja cvećarstvom. Na taj nacin,smatra sanja,ovaj posao se pretvara u umetnost koja na nesvakidašnji nači  n preslikava život.Meni je bila najveća želja da imam cvećaru jer sam uvek smatrala da tako mogu do kraja da izrazim svoju kreativnost i da na taj način mogu da pomognem nekome da izrazi svoje emocije.

Povratak na listu

Slični Članci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *