Cvećara Fragola 

Online isporuka cveća uslovi, regulišu poslovni odnos između websajta Cvećara Fragola.info, Stari Šor 11, 22000 Sremska Mitrovica,  i  Cvećare fragola1, koja je izdavač internet prodavnice Cvećara Fragola.info (u daljem tekstu Cvećara Fragola.info ) i naručioca usluga.
Korišćenjem naše web stranice na bilo koji način potvrđujete da se slažete sa svim uslovima njima i da ih u potpunosti prihvatate.


 1. Opšte odredbe Cvećara Fragola.info , stari šor 11, 22000 Sremska Mitrovica Srbija, davalac usluga je internet prodavnice Cvećara Fragola.info .
  Naručilac je osoba koja je naručila i platila proizvode.
  Primalac je osoba koju je naveo naručilac prilikom narudžbe, a naručilac ujedno može i biti primalac.
  Proizvodima se smatraju svi artikli na internet prodavnici flowerbox.rs.
  Račun se ispostavlja na ime naručioca ili ime njegove firme i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno ili zahtevano.
 2. Sve navedene cene na internet prodavnici flowerbox.rs imaju uključen porez na dodatnu vrednost.
 3. Online prodavnica, Cvećara Fragola.info nastoji isporučiti u potpunosti identičan artikl onom sa slike na sajtu.
  Moguće su zamene jednog ili više delova aranžmana/buketa (zbog trenutne nedostupnosti određenog cveća kod dobavljača, kada nije sezona određenog cveća i sl.) nastojeći da proizvod bude što sličniji slici, opisu i stilu, ali uvek će biti napravljen u naručenoj vrednosti.
  Zbog sezonskih ograničenja cveća i ukrasnih biljnih materijala ne možemo garantovati dostupnost u svako godišnje doba.
  Prodaja pića koja sadrže alkohol zabranjena je osobama mlađima od 18 godina.
 4. Porudžbina je važeća od trenutka primljene uplate. Nakon porudžbine, poručiocu na e-mail stiže potvrda sa svim relevantim podacima.
  Narudžbinu je moguće promeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promenom narudžbine, smatra se promena teksta u poruci primaoca, promena podataka primaoca, adrese i sl.
  Prilikom porudžbine, naručilac mora obratiti pažnju prilikom ispunjavanja formulara za narudžbu, a posebno na ime, prezime i adresu primaoca i telefon osobe koja prima.
  Naručilac mora biti siguran da će primalac biti na mestu određenom za dostavu u vreme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod komšije i sl.
 5. Otkazivanje narudžbine. Zakon o zaštiti potrošača reguliše otkazivanje narudžbine.
  Narudžbinu je moguće otkazati PRE nego je ona isporučena ili je isporuka započeta tj. pre nego što je proizvod (buket, aranžman ili bilo koji proizvod ili artikl.) izrađen, upakovan tjst cveće isečeno i spremno za aranžiranje. Zahtev za otkazivanje narudžbine poručilac treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu cvecarafragola@gmail.com ili direktno na telefon +381643360444

          NAPOMENA: Ukoliko je isporuka dogovorena i prethodno nije otkazana u napomenutom roku a kurirska služba je preuzela bilo koji vid robe iz naše cvećare i započela isporuku, u tom                      slučaju  povrat novca nije moguć. Ukoliko osoba koja je primalac odbija da preuzme pošiljku u tom slučaju postoje 2 opcije. 

 • Opcija jedan je da se paket u dogovoru sa vama ostavi ispred vrata na vašu odgovornost!
 • Opcija dva je da robu poreuzmete lično vi ili osoba koju vi ovlastite u našoj cvećari. Ako je u pitanju rezano cveće( buket,aranžman i sl) možete ga preuzeti u naredna 2 dana kod nas u cvećari. Ako se radi o nekom artiklu iz našeg online shopa ( vino, medvedići, saksijsko cveće tjst roba koja je trajnija i može da stoji ) robu možete preuzeti u roku od 30 dana. 
 1. Dostava artikala: Online cvecara se obavezuje da dostavi proizvod/e primaocu u određeno vreme. Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.
  Dostava se vrši u vremenu od 08h-23h, pon-ned.
  Područje dostave je unutar granica republike Srbije i to u određenim gradovima.
  Osim primaoca, cveće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primaoca, ukoliko to želi, osim ukoliko naručioc napomene drugačije prilikom porudžbine.
  Moguća je dostava u bolnice, kancelarije i hotele ali uz odgovarajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odeljenja, radno vreme itd.
  Ukoliko nije moguće doći do primaoca cveće se predaje službenoj osobi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu).
  Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primaoc, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili je proizvod dostavljen na adresu ukoliko nikoga nema na navedenoj adresi. Dostava nije moguća u sledećim uslovima: primalac odbija pošiljku, netačne informacije o primaocu, primaoc nije na adresi, viša sila.
  Ukoliko ne možemo ispuniti dostavu iz bilo kojeg razloga, kontaktirati ćemo naručioca (ili primaoca) i ponuditi mogućnost dostave paketa komšiji ili ostavljanja paketa pred vratima na vlastitu odgovornost.
 2. Reklamacije Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi rešili problem na obostrano zadovoljstvo.
  Skladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, internet prodavnica flowerbox.rs Vam omogućava da svoje pisane prigovore vezane za web kupovinu šaljete na e-mail adresu cvecarafragola@gmail.com
 3. Povraćaj novca Skladno članu 72, Zakon o zaštiti potrošača, naručilac ima pravo na povrat robe u roku od 14 dana na sve proizvode osim sečenog cveća. Pročitati stavku broj 5. Za detalje kontaktirajte nas putem e-maila na adresu cvecarafragola@gmail.com
 4. Autorska prava Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorišćavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo menjanje ove internet stranice bez izričitog pismenog odobrenja Cvećarafragola.info.
  Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.
 5. Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih informacija Cvećara Fragola.info se obavezuje pružiti zaštitu ličnh podataka naručioca/primaoca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obveza (dostava cveća, izdavanje računa i sl.).
  Svi podaci o naručiocima/primaocima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima Flowerbox.rs kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
  Svi zaposleni u Cvećara Fragola.info i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
  Flowerbox.rs ne skladišti podatke o korisnicima (osim email komunikacije), ne zahteva registraciju u svrhu narudžbine niti koristi gore navedene podatke u neku drugu svrhu (ne šaljemo newslettere i sl.).
 6. Kolačići – Cookies Cvećara Fragola.info koristi kolačiće (eng. cookie – mala tekstualna datoteka/file kojeg generiše web pretraživač, a internet pregledač sprema na računar korisnika) kako bi osigurao funkcionalnost internet prodavnice i radi praćenja posećenosti stranice (za šta koristi Google Analytics – http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html).
  Korisnik flowerbox.rs internet prodavnica može regulisati primanje kolačića putem postavki unutar internet pregledača.
  Flowerbox.rs isključuje svaku odgovornost za gubitak funkcionalnosti usluge kada korisnik drugačije reguliše (onemogući) prihvat kolačića.
  Korištenjem flowerbox.rs internet prodavnice smatra se da ste upoznati i saglasni sa uslovima korištenja.
 7. Rešavanje sporova Za pravne sporove koji mogu nastati vezani za korišćenje internet prodavnice Cvećara Fragola.info nadležan je sud u Sremskoj Mitrovici.
 8. Završne odredbe Cvećara Fragola.info zadržava pravo da u bilo kojem trenutku može ukinuti ili promeniti odredbe ovih uvslova poslovanja, stoga savetujemo da proverite uvslove pre nego što nameravate koristiti internet prodavnicu.
  Cvećara Fragola.info nije odgovorna za nemogućnost korištenja usluga internet prodavnice izazvanu višom silom, kao niti za štetu nastalu usled okolnosti koje se smatraju višom silom.